V létě nám Stáňa na cvičení přinesla chutnou svačinku. Pro velký zájem recept zveřejňujeme.

musli k sezrani

Pochoutka!

500 g slunečnicového semínka
250 g rozinek
1 sáček kokosu
1 sáček ovesných vloček s klíčky (500 g)
400 g ječmenného sladu (Sladěnka)
2 lžíce slunečnicového oleje

Slunečnicová semínka propláchneme ve studené vodě a necháme na pečícím papíře v troubě lehce opéct (můžeme i na pánvi). Ovesné vločky nasucho opražíme. Na olej vlijeme ječmenný slad a zpěníme. Vsypeme všechny ingredience a promícháme. Plech lehce vymažeme olejem a upěchujeme směs (nejlépe malým válečkem). Necháme ztuhnout a krájíme úhledné tyčinky. Vydrží uskladněné delší dobu.

Pozn.: Ječmenný slad můžete sehnat v obchodech zdravé výživy například pod názvem „Sladěnka“. Pro výrobu tyčinek není vhodný med, protože tyčinku řádně neslepí a tyčinka se bude drolit.

Zdroj: Dagmar Lužná, Makrobiotické nedělní vaření, ANAG, 2005
Obrázky nakreslila: MgA. Vlasta Pechová, 2012